Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra
Kultúra
ÁLLATI VICCES HANGULAT A CSÓK KÉPTÁRBAN Nyomtatás E-mail
Írta: Csutiné Schleer Erzsébet   
2015. május 15.

Image

Szokatlan hangzavar verte fel a Csók Képtár nagytermének máskor kiállításokhoz szokott, áhítatos csendjét...
Tovább...
 
Három nap nemcsak vonósoknak Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. május 15.

Image

A Székesfehérvári Hermann László Zeneművészeti Szakközépiskola és Alapfokú Művészeti Iskola vonós tanszaka nyertes pályázat keretében (NTP-AMI-14) háromnapos szakmai programot rendez május 15. és 17. között „NagyOk a kicsikért, kicsik a nagyOkért” címmel. A szakmai kurzusok mellett minden nap egy-egy nyilvános koncert is szerepel a sorozatban, vasárnap 11 órától például a zeneovisok adnak elő egy mesét hangszeres kísérettel.
Tovább...
 
EL KAZOVSZKIJ MŰVEK A VÁROSI KÉPTÁR - DEÁK GYŰJTEMÉNYBEN Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. május 15.
A Városi Képtár − Deák Gyűjtemény (Székesfehérvár, Oskola utca 10.) szeretettel vár minden érdeklődőt a Képtár Projekt Termének megnyitására az „El Kazovszkij (1950−2008) művek a székesfehérvári gyűjteményekben” című kiállítására 2015. május 17-én, vasárnap 17 órára. Az eseményt Muladi Brigitta művészettörténész nyitja meg. A tárlat augusztus 9-ig, keddtől vasárnapig 10−18 óra között tekinthető meg.
Tovább...
 
Piros pipacs a vágy Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. május 14.

Image

Juhos-Kiss János "Piros pipacs a vágy" című verseskötetének bemutatóját tartják 2015. május 18-án, 18 órakor a Királykút Emlékházban (Székesfehérvár, Mikszáth u. 25.). Házigazda: Bakonyi István.
 
Hétfőn adják át a Zenei Nevelésért díjakat Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. május 14.

Image

Idén is ünnepélyesen, egy hangverseny keretében adják át a „Zenei Nevelésért” díjakat Székesfehérváron. Május 18-án, hétfőn 18.00 órától szeretettel várják az érdeklődőket a Szent István Művelődési Házba.
Tovább...
 
16. Kortárs Művészeti Fesztivál Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2015. május 13.

Image

Gazdag zenei programok, képzőművészeti kiállítások, performansz és slam poetry est is szerepel a 16. Kortárs Művészeti Fesztiválon. A tíznapos eseménysorozat 20 helyszínen, 30 féle programmal, összesen 52 produkcióval közel kétszáz művész és alkotó közreműködésével várja az érdeklődőket.
Tovább...
 
JAVASLATOKAT VÁRNAK A PRO THEATRO DÍJRA Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény   
2015. május 13.

Image

Idén június 15-ig adhatják le szavazataikat a fehérváriak a Pro Theatro Civitatis Albae Regalis-díjra, amely a székesfehérvári színházi életben tevékenykedő színművésznek, énekművésznek, táncművésznek, dramaturgnak, zeneszerzőnek, koreográfusnak, rendezőnek, díszlettervezőnek, jelmeztervezőnek adományozható munkássága elismeréseként.
Tovább...
 
SZENT ISTVÁN VÁROSA KÓRUSTALÁLKOZÓ Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. május 12.

Image

A Vox Mirabilis Közhasznú Kulturális Egyesület 2015. május 30-án 18 órától várja az érdeklősőket a II. Szent István Városa Kórustalálkozóra a Szent Imre Templomban. A program díszvendége a Galántai Vass Lajos Kórus lesz, a fellépők között szerepel még a Dunaújvárosi Vegyeskar, és az Erkel Ferenc Vegyeskar.
Tovább...
 
Idén Könyves Kálmán lesz a téma Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2015. május 12.
Az Alba Regia Nyugdíjas Egyesület az Árpád-ház programhoz csatlakozva „Könyves Kálmán király” címmel szellemi vetélkedőt hirdetett az Egyesület klubjai részére. Az elmúlt két év hagyományait folytatva kerül sor a megmérettetésre, amelyre 17 csapat jelentkezett idén – számolt be hétfői sajtótájékoztatóján Csetényi Attiláné elnök és Fejes Rudolf, az Egyesület titkára.
Tovább...
 
Hastánc a Móri Borvidék lankáin Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2015. május 11.

Image

A móri kistérség több városában is lakott már, valamint oktatott Szatzger Cecília. A móriak, bodajkiak, csókakőiek és csákberényiek és a székesfehérváriak által jól ismert hastánc-művész, aki e mozgásforma terápiás jellegű alkalmazásával is foglalkozik, legutóbb a Shanza Orientális Táncgálán mutatta be tehetségét.
Tovább...
 
GYERMEK ÉS IFJÚSÁGI NÉPTÁNCEGYÜTTESEK III. FESZTIVÁLJA Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. május 08.

Image

2015. május 8-9. között tartják a Gyermek és Ifjúsági Néptáncegyüttesek III. Fesztiválját. A Fejér Megyei Művelődési Központ, Művészetek Házában szervezett találkozó célja az ismerkedési lehetőség biztosítása az országban működő gyermek és ifjúsági néptáncegyüttesek számára. A programon arany, ezüst, bronz és a kiemelt arany lesznek az elnyerhető minősítési fokozatok, továbbá a zsűri fesztiváldíjat és koreográfiai díjat is odaítél a második nap végén. A Táncház Napjára pedig szombaton kerül sor.
Tovább...
 
<< Első < Előző 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 Következő > Utolsó >>

Eredmények 3928 - 3938 / 6193